Etiquetas

lunes, 14 de enero de 2013

Llibre de Disseny per nens





Què és disseny? Com són les cases amb cultura de disseny? ¿Com li explicaries al teu fill o a un amic perquè t'agraden aquells objectes? d’on surten i perquè t'emocionen?
Pots explicar-li a algú que tot el que li envolta és disseny? Quan parlem de disseny no ens referim només al procès creatiu, sino també al resultat, es a dir, a l'objecte dissenyat. El bon disseny és el que armonitza forma, fabricació,tendències, gustos. Un bon disseny agrada a tothom.


A les cases de molts dissenyadors pots trobar-te un seient ou, estirarte en una boca, escriure idees en paperets i penjar-les d’una làmpara o assentar-te a sobre d’un elefant. Quines coses tan rares acostumen a dir...
Llibre disseny nens
Portada llibre en català
"Disseny.Manual de mobles domèstics
i objectes curiosos"

¿Com se’ls van ocòrrer aquestes idees a tots aquests dissenyadors? La resposta ens la dóna l’Ewa Solarz en el seu llibre “Disseny. Manual de mobles domèstics i objectes curiosos” editat per l’editorial Cocobooks amb il·lustracions d’Aleksandra i Daniel Mizielinski, on ensenyen la història de 70 dissenys d’autor dels últims 150 anys.


En el llibre podem trobar les anècdotes que van servir d’inspiració per a dissenyar els mobles, les làmpares i altres productes creats pels dissenyadors més infuents de tot el món, desde els clàssics com Dalí, Thonet o Mies Van der Rohe, als funcionals com F.Gehry o P.Starck. Podem trobar també algún disseny de Jaime Hayon o d'en Xavier Mariscal i algún del poètic  Ingo Maurer.




Un llibre per nens que resulta també molt atractiu pels pares, un regal perfecte pel fill d’un amic arquitecte o per tot aquell que disfruti del disseny. Al llegir aquest llibre entendreu que cada cosa pot dissenyar-se de mil maneres diferents i comprovareu que la imaginació dels dissenyadors no té límit.


Crec que em guardaré el nom per més endavant, quan la Júlia tingui 6 anys…segurament li hauré d’explicar  d’on surt la caseta de cartró “Villa Julia” de X.Mariscal, i perquè aquella caseta duu el seu nom o perquè tenim unes cadires Panton al menjador… i perquè li agraden tant a la mama….


Què en penseu vosaltres? Us l'apunteu per els vostres petits? o per algún adult que creieu que li pot agradar... heu vist les il·lustracions què divertides?. Si us ha agradat el post us animo a compartir-lo...potser coneixeu algú que li pot interessar... Si voleu podeu seguir-me! també em trobareu al meu Twitter @dissenyNens. Us espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario