Etiquetas

miércoles, 23 de enero de 2013

Nens a la cuina!



Avui us vull mostrar “Kitchen Kids” traduït per “Nens a la cuina”, un disseny d’una col·lecció d’utensilis de cuina reals però pensats per nens de 4 a 7 anys.

Guanyador del premi Red Dot 2011, i segon del premi Bodum, esperem els portin al mercat.





La col·lecció consisteix en un ganivet amb una tabla per tallar, un pelador de verdures, un ratllador amb un bol, una ampolla mescladora i una manopla protectora.



Creats per les dissenyadores daneses Josefine BentzenCharlotte Skak.

Ideals per ensenyar als més petits a utilitzar aquests utensilis amb cura i donant la tranquilitat als pares quan usin aquests elements tan afilats. Evidenment sempre sota la supervisió d’un adult!.




Està estudiat que els nens que participen en la preparació del menjar familiar adquireixen uns hàbits alimenticis més saludables i una major curiositat pels aliments nous i desconeguts. Aquests hàbits continuats a l’edat adulta, conjuntament amb el temps que gaudim amb els nostres petits és una bona inversió en la futura salut dels nostres fills.

La majoria dels nens es senten orgullosos de participar en l’elaboració del menjar.





L’ús del color i la forma dels estris que tallen, està dissenyat de manera que hi ha una clara distinció entre la part perillosa (vermell) i el que és segur. Els mànecs tenen un patró distintiu funcional i una superfície recoberta de goma que proporciona una millor subjecció. Per a protegir les mans dels petits s’ha creat un conjunt de guants, fets de silicona que permet agafar bé els aliments amb la mà per poder-los picar, ratllar o pelar i una sibella ajusta correctament als canells dels petits.


Per a recollir les verdures ratllades, un recipient transparent està fet per connectar amb el ratllador. Es pot inclinar en dues posicions per permetre una millor ergonomia i alhora es pot fer servir per a servir l’amanida de verdures ratllades.
L’ampolla de mescles per amanir està fet també de silicona translúcid i té una part gràfica que simplifica les receptes dels nens.

Què en penseu? Creieu que els petits han d’entrar a la cuina desde ben petits? Patiu quan els vostres petits agafen un ganivet? Us heu posat a cuinar amb ells? I què han fet? S’ho han passat bé… espero ens expliqueu quina ha sigut la vostre experiència amb ells… segurament més endavant seré jo qui us l’expliqui… la Júlia de moment és massa petita…

Si voleu podeu compartir el post amb les postres amistats… potser ells han cuinat algun plat divertit amb els seus petits i tenen ganes d’explicar-nos-lo. Potser voleu seguir-me al meu Twitter @dissenyNens o al de novetats de disseny @atreBte.. us espero! Amb la il·lusió dels petits amb la il·lusió de sempre.


No hay comentarios:

Publicar un comentario